Министър-председателят Кирил Петков заяви пред Националното радио, че не изпитва страх от

...
Министър-председателят Кирил Петков заяви пред Националното радио, че не изпитва страх от
Коментари Харесай

Премиерът категоричен: Не се страхувам от протести

Министър-председателят Кирил Петков заяви пред Националното радио, че не изпитва боязън от митинги и е подготвен постоянно да беседва с хората.

„ Въобще не ме е боязън от никакви митинги и от никакви хора да влизат, където си желаят “, акцентира Петков, като заявява подготвеност пръв да слезе при протестиращите, в случай че дойдат пред Министерския съвет. И добави: „ Ако някой си мисли, че с някакви закани ще реализира нещо, това няма да е при нашето държавно управление “.

След протестите, проведени от „ Възраждане “ на 12 януари срещу зеления документ, при които се стигна до напрежение и сблъсъци пред Народното събрание и замяна на остри реплики сред депутатите по-късно и вътре, Петков изясни за основаването на работна група, включваща критици и съперници на ограничаващите ограничения:

„ Нашите порти постоянно са отворени за полемика. Винаги може да се научи освен това. Най-лошото, което може да се случи, е, когато група хора се пренебрегват, капсуловат и стартират да стават нападателни. Тази платформа ще даде опция на тези хора да кажат своите визии. Тя е консултативна. Аз желая да влезем в този диалог с хората, които не имат вяра във ваксини. Да се случи на база експертни отзиви. Ако има мотив, основан на данни, ние постоянно сме подготвени да го чуем. Отваряме разговора за съществени причини. В първата полемика имаше добра посока – да се следи потенциала на леглата с О2 “.

По тематиката с пандемията и новия проект на правителството за справяне със здравната рецесия, основан върху заетите интензивни кревати, министър-председателят разяснява, че за пръв път има толкоз добре структуриран и логически проект.

„ Няма да се вършат ограничения, които са единствено номинални, без това в действителност да се постанова “, разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР